Alle dagen

Zelden werd een cabaretvoorstelling zo goed ontvangen als Alle Dagen van Richard Groenendijk. Pers en publiek waren unaniem lovend. Geheel terecht ontving Groenendijk dan ook voor dit programma de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van seizoen 2012/2013.

‘Hij staat op het podium als een vorst, zijn grappen zijn van hoog niveau en de liedjes, die hij vertolkt, ontroeren’, schreef De Volkskrant. Het Parool noemt Groenendijk een rasverteller, die op zijn allerbeste momenten doet denken aan een moderne Toon Hermans. ‘Groenendijk is meester-verteller’, kopte het NRC en het Dagblad van het Noorden roemt de voorstelling om de combinatie van ‘ruige hilariteit en verstilde ontroering’. Kortom: ‘Het staat als een huis’, concludeerde De Telegraaf.

Alle Dagen is misschien wel de beste voorstelling uit het repertoire van Richard Groenendijk. Hij is ontwapenend, heeft een fenomenale timing en is bovenal genade- loos komisch. Eén uur en veertig minuten op het puntje van je stoel. Hilarische verhalen, schitterende nummers (speciaal geschreven voor Groenendijk door Theo Nijland en Jurrian van Dongen), vlijmscherpe oneliners en misschien wel één van de meest verrassende slotscènes van de afgelopen jaren. Om met de woorden van De Volkskrant te eindigen: ‘Mooier kun je het nauwelijks bedenken…’.

Tekst en spel: Richard Groenendijk
Regie: Wimie Wilhelm
Muziek: Erik de Reus
Techniek: Visie Theatertechniek, Ruben van Krimpen en Sebastiaan Rolloos
Lichtontwerp: Mike den Ottolander

"Een meesterverteller, die elk verhaal vermakelijk kan maken met zijn stembuigingen, doortrapte mimiek en beeldende woordkeus."
- NRC
"Hij staat op het podium als een vorst, zijn grappen zijn van hoog niveau en de liedjes, die hij vertolkt ontroeren"
- De Volkskrant
"Op zijn allerbeste momenten is hij een moderne Toon Hermans."
- Het Parool

Video's